MNCN

microscopio cabeceras

Guillermo  Blanco Hervas

Email: 
Teléfono: 

914111328 - 1230

Departamento: 

ECOLOGIA EVOLUTIVA

Cargo: 

Investigador Cientifico del CSIC

Lista de publicaciones científicas (año 2014)

Blanco, G, Laiolo, P., Fargallo, J.A. 2014. Linking environmental stress, feeding-shifts and the ‘island syndrome': a nutritional challenge hypothesis. Population Ecology 56: 203-216 (DOI: 10.1007/s10144-013-0404-3).

 

Ramírez, F., Afán, I. Hobson, K.H., Bertellotti, M., Blanco, G. Forero, M. 2014. Natural and anthropogenic factors affecting the feeding ecology of a top marine predator, the Magellanic penguin. Ecosphere 5(4) Article 38.

 

Margalida, A., Sánchez-Zapata, J.A., Blanco, G., Hiraldo, F., Donázar, J.A. 2014. Diclofenac approval as a threat to Spanish vultures. Conservation Biology DOI: 10.1111/cobi.12271.

 

Lambertucci, S, Alarcón, P.,., Hiraldo, F., Sanchéz-Zapata, J.A., Blanco, G., Donázar, J.A. 2014. Apex scavenger movements call for transboundary conservation policies. Biological Conservation 170: 145-150.


Blanco, G., Bautista, L.M., Hornero-Méndez, D., Lambertucci, S., Wiemeyer, G., Sanchez-Zapata, J.A., Hiraldo, F., Donázar, J.A. 2014. Allometric deviations of plasma carotenoids in raptors. Ibis 156: 668-675.


Blanco, G. 2014. Influence of diet on the gastrointestinal flora of wintering red kites. European Journal of Wildlife Research 60: 695-698 (2014). DOI: 10.1007/s10344-014-0820-5.

 

Blanco, G. 2014. Can livestock carrion availability influence diet of wintering red kites? Implications of sanitary policies in ecosystem services and conservation. Population Ecology 56: 593-604. DOI: 10.1007/s10144-014-0445-2.


Banda, E., Blanco, G. 2014. Strict mate fidelity and reduced breeding dispersal of widowed Red-billed Choughs Pyrrhocorax pyrrhocorax. Bird Study 61: 371-377 (2014) DOI:10.1080/00063657.2014.927819.

 

Diaz-Real, J., Serrano, D., Pérez-Tris, J., Fernández-González, S., Bermejo, A., Calleja, J.A, De la Puente, J., De Palacio, D.,Martínez, J.L., Moreno-Opo, R.,Ponce, C., Frías, Ó., Tella, J.L, Møller, A.P., Figuerola, J., Pap, P.L., Kovács, I., Vágási, C.I., Meléndez, L., Blanco, G., Aguilera, E., Senar, J.C., Galván, I., Atiénzar, F., Barba, E., Cantó, J.L., Cortés,V., Monrós, J.S., Piculo, R., Vögeli, M., Borras, A., Navarro, C., Mestre, A., Jovani, R. 2014. Intensity and prevalence of feather mites: a bird species trait?. PLoS ONE 9(9): e107341. doi:10.1371/journal.pone.0107341.

 

Blanco, G, Frías, O., Cuevas, J.A., González, J.L., Martínez, F. 2014. Commonness of not-so-common birds: the need for baseline knowledge of actual population size for the validation of population size predictions. Bird Study 61: 351-360 DOI:10.1080/00063657.2014.938018).

 

Dávila, J.A., Morinha, F. Blanco, G. 2014. Eleven new polymorphic microsatellite markers for the red-billed chough (Pyrrhocorax pyrrhocorax). Conservation Genetics Resources DOI:10.1007/s12686-014-0293-6.

 

Bravo, C., Bautista, L.M., García-París, M., Blanco, G., Alonso, J.C. 2014. En prensa. Males of a strongly polygynous species consume more poisonous food than females. PloS ONE.

 

 

 

 

Chova piquirroja. Foto: J. A. Cuevas

 

 

Ministerio de Ciencia e InnovaciónCSIC

Web realizada con la
colaboración de

Telefónica